Odborné aktuality

Znovu se poskládat

Znovu se poskládat

Známe ty chvíle, kdy nevíme kudy kam, kdy je naše mysl v totální tmě a duše v naprosté nejistotě. Kdy nevíme, kde se chytnout, kde posadit, kde začít a kde skončit. Jak z toho ven? Prožít. Pozitivní jsou na tom dvě věci – čas vše léčí a vše má svůj konec – i bolest.

číst více
Mindfulness neboli všímavost

Mindfulness neboli všímavost

Mindfulness je v současné době stále častější pojem a také technika osobního rozvoje i terapeutický nástroj, ne vždy je však jasné, co si pod tím můžeme představit. V článku najdete stručný popis, co se za tímto pojmem skrývá a k čemu nám může být mindfulness užitečná.

číst více
Terapie v přírodě

Terapie v přírodě

Představení konceptu Terapie v přírodě, kterou Vám nabízím. Jde o terapeutické setkání místo u mě v poradně, někde v přírodě. Jak takové sezení/chození probíhá? A je vhodné pro Vás?

číst více
Přednáška o stresu a relaxaci

Přednáška o stresu a relaxaci

Dne 1. 3. 2022 od 18h srdečně zvu na druhou přednášku ze série Péče o duševní zdraví. Tentokrát na téma Stres, akutní reakce na stres a jak s ním pracovat z pohledu Kognitivně behaviorální terapie. V prostotu Litohubu v Litoměřicích na Mírovém náměstí.

číst více
Mindfulness přednáška

Mindfulness přednáška

Dne 1. 2. 2022 od 18h začínáme cyklus přednášek na téma Péče o duševní zdraví. První z nich bude na téma Mindfulness neboli život v uvědomění. Při přednášce se dozvíme, co to mindfulness je a co zároveň není, jak se jí lze věnovat, co nám může přinášet a jaké má pozitivní účinky. Přednáška bude proložena krátkými cvičeními a ochutnávkami, jak mindfulness praktikovat.

číst více
Workshop mindfulness

Workshop mindfulness

Mindfulness – všímavost neboli přítomná pozornost znamená být plně přítomný a pozorný k tomu, co se děje ve mě i v okolí a nebýt k tomu kritický, jen to přijímat a sledovat s přijetím a laskavostí! Laskavostí zejména K SOBĚ!

číst více
5 klišé, proč odkládáme návštěvu terapeuta

5 klišé, proč odkládáme návštěvu terapeuta

Někdy se setkávám s různými obavami, možná vnitřními omluvami/výmluvami, proč lidé nevyhledají odbornou pomoc psychoterapeuta. Vybrala jsem pro vás 5 nejčastějších a nejvíce zmiňovaných. Dnes díl první, pokračování za týden.

číst více
Vědomá procházka

Vědomá procházka

Jak zrelaxovat, vypnout hlavu a opravdu si odpočinout? Jak na chvíli zarazit kolotoč myšlenek, úkolů a povinností v naší hlavě? Jak využít čas, který si pro sebe udělám, opravdu naplno?

číst více
Darujte péči o duši

Darujte péči o duši

Obdarujte své blízké a známé netradičním dárkem! Věnujte jim péči, kterou si sami nedovolí. Na přání vám vytvořím poukaz s věnováním/osobním jménem, počtem a formou setkání.

číst více
Kým se stávám ve vztahu?

Kým se stávám ve vztahu?

Zamyšlení nad tím, kdo jsme a kým se stáváme ve vztahu. Jak se v průběhu času můžeme změnit v někoho, kým jsme být nechtěli a jak z toho ven.

číst více
Mgr. Helena Kotová

e-mail: helena@kotova.cz
tel: 608 742 309
adresa: Fügnerova 1, 412 01 Litoměřice

První konzultaci je možno domluvit přes telefon, email, FB stránky. Na dalších termínech se pak domlouváme společně osobně.

Ukončení naší spolupráce je možné kdykoli, záleží na Vás, Vašich možnostech a potřebách.

Samozřejmostí spolupráce je důvěrnost a partnerský přístup.